Microsoft Teams is al jaren dé plek voor samenwerking en communicatie binnen bedrijven en organisaties. Begin 2025 wordt er namelijk een nieuwe feature wordt uitgerold: Teams Video Clips (TVC). Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om korte video’s vast te leggen, te bekijken en te versturen binnen de Teams-chat. Dit biedt gebruikers een unieke en persoonlijke manier om zich uit te drukken, direct vanuit hun chatvenster.

Wat zijn Teams Video Clips?

Teams Video Clips zijn korte videoboodschappen die je eenvoudig kunt opnemen en versturen via Microsoft Teams. Stel je voor dat je een snelle update, een vriendelijke groet, of een belangrijke boodschap wilt delen, maar de emotie en nuance van een geschreven bericht niet voldoende zijn. TVC stelt je in staat om je boodschap over te brengen met de kracht van video, zodat je non-verbale communicatie, zoals gezichtsuitdrukkingen en stemintonatie, ook wordt overgebracht.

Hoe werkt het?

Het gebruik van Teams Video Clips is eenvoudig en intuïtief:

  1. Opnemen: Klik op het video-icoon in je chatvenster om een videoboodschap op te nemen. De interface is gebruiksvriendelijk, waardoor je snel een clip kunt vastleggen.
  2. Bekijken: Bekijk je video voordat je deze verstuurt. Je kunt ervoor kiezen om opnieuw op te nemen als je niet tevreden bent met het resultaat.
  3. Verzenden: Stuur je video met een enkele klik. De ontvanger kan de video direct vanuit de chatfeed afspelen, wanneer het hem of haar uitkomt.

De Voordelen van Teams Video Clips

  1. Persoonlijker communicatie: Video’s voegen een persoonlijke touch toe aan je communicatie. Of het nu gaat om het delen van een mijlpaal, het geven van een bedankje, of het uitleggen van een complex concept, je boodschap komt levendiger over.
  2. Efficiëntie en tijdwinst: Niet elk bericht vereist een videoconferentie. Met TVC kun je belangrijke informatie snel delen zonder een volledige vergadering te plannen. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie.
  3. Verbeterde begrip en betrokkenheid: Videoboodschappen kunnen helpen om misverstanden te voorkomen en de betrokkenheid te vergroten. Het zien en horen van een collega’s boodschap kan de context en intentie duidelijker maken.

Gebruiksscenario’s

Teams Video Clips kunnen in verschillende situaties nuttig zijn:

  • Dagelijkse Updates: Managers kunnen dagelijkse of wekelijkse updates delen met hun team zonder een vergadering in te plannen.
  • Feedback Geven: Collega’s kunnen persoonlijke feedback geven op projecten of prestaties.
  • Vieringen en Erkenningen: Gebruik video om successen te vieren of teamleden te erkennen voor hun harde werk.

Conclusie

Teams Video Clips beloven een nieuwe dimensie toe te voegen aan de manier waarop we communiceren binnen Microsoft Teams. Door de kracht van video toe te voegen aan chat, wordt communicatie persoonlijker, duidelijker en efficiënter.