Microsoft geeft zijn Copilot een handige nieuwe functie waarmee de AI-assistent jouw prompts automatisch kan aanvullen terwijl je ze aan het schrijven bent. Ook kan de functie jouw opdrachten helemaal herschrijven, zodat je een beter resultaat krijgt.
De Copilot-tool in Microsoft 365 wordt uitgebreid met een functie voor het automatisch aanvullen van prompts terwijl je schrijft. Als je aan een opdracht aan Copilot begonnen bent, kan de AI-assistent die voor je afmaken, zodat je niet alles zelf handmatig hoeft in te typen. Het doel is duidelijk: je sneller laten werken en het gebruik van Copilot eenvoudiger en effectiever maken. De werking van de aanvulfunctie lijkt wat op de Smart Compose-functie van Gmail, waarmee de e-maildienst automatisch jouw zinnen kan afmaken.
“Dit versnelt niet alleen het werk, het biedt je ook nieuwe ideeën over hoe je de kracht van Copilot kunt benutten”, zegt Microsoft. Copilot kan straks ook jouw tekstprompt herschrijven, zodat deze betere resultaten zou opleveren. “Soms weet je precies wat je wilt, maar weet je gewoon niet hoe je het moet vragen. Met de nieuwe herschrijffunctie verandert Copilot met één klik een basisprompt in een uitgebreide prompt.” Kortom: je hoeft geen zogenaamde ‘prompt engineer’ te wezen om een goede opdracht te schrijven.
Copilot gaat nog een stap verder
Ook ontwikkelt het bedrijf een nieuwe interface voor Copilot genaamd Catch Up, waarmee je automatisch ‘inzichten’ krijgt op basis van je recente activiteit en die je ‘responsieve aanbevelingen’ geeft. “Deze functies zullen de komende maanden beschikbaar zijn”, zegt Microsoft.
Het bedrijf zegt ‘in de toekomst’ nog een stap verder te gaan: Copilot kan jou dan ook zelf vragen gaan stellen, om je te helpen om ‘nog beter je werk te doen’.
Productiever
De Windows-maker promoot Copilot aan bedrijven als een manier om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Volgens een nieuw onderzoek in opdracht van Microsoft gebruikt driekwart van de kenniswerkers inmiddels al AI-tools.
Microsoft leunt voor zijn Copilot nu nog vooral op de AI-modellen van OpenAI, waarin het zelf meer dan 13 miljard dollar investeerde. Maar de Windows-maker ontwikkelt in het geheim ook een eigen AI-taalmodel.
Bron: Bright.nl